Iroda

A Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye keretein belül működő, annak szerves részét képező esperesi kerületünk egyházmegyénk, azaz egész Kárpátalja minden magyar egyházközségét magába foglalja, minden magyarajkú hívő ember szolgálatát feladata ellátni.


Intézményrendszerünk bővülésével feladataink megnövekedtek, a működésünk hátterét biztosító irodánk jelenleg az Ortutay-Központhoz tartozó főiskolai kollégium épületében működik.
Működésünk elengedhetetlen ahhoz, hogy a kárpátaljai magyarság szülőföldön való megmaradását ebben a nehéz helyzetben elősegítse, reményt adjon a jövőre nézve, amely úgy az anyanyelvi görögkatolikus liturgiák során, mint a hitoktatásban, közösségi programokon, kulturális rendezvényeinken megjelenik. Magyar görögkatolikus papságunk, illetve egyházunk civil munkatársai (szervezők, hitoktatók, irodai munkatársak) munkájukkal megteszik a tőlük telhetőt a magyar hívek lelkigondozását- és fejlődését illetően. Hiszen valljuk: most talán jobban, mint bármikor az eddigiek során szükség van a munkánkra. Az anyaország támogatásainak köszönhetően egyházunk magyarságmegtartó tevékenységét képes a jelen nehéz gazdasági helyzetben is folytatni.
A magyar állami vezetés ezzel a támogatással elősegítette, hogy az egyházban magyarságmegtartó tevékenységet folytató intézményünk a 2020-as évben is működni tudjon.!

Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelőnek a támogatásért!

Felszentelték az Ortutay Kollégiumot


Hitélet - 103. adás. 21Tv Ungvár