PartnersegPartnerségi megállapodást írt alá a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola nyolc kárpátaljai magyar középfokú iskolával január 19-én, a beregszászi tanintézményben.

A megállapodást minden kárpátaljai magyar középiskolához és minden beregszászi középfokú tanintézményhez eljuttatta a főiskola vezetősége. Első ízben a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum, a Munkácsi Magyar Tannyelvű Szent István Líceum, a Nagydobronyi Református Líceum, a Munkácsi 3. Sz. II. Rákóczi Ferenc Középiskola, a Bátyúi Középiskola, a Tiszaújlaki 2. Sz. Széchenyi István Középiskola, a Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskola és a Nagydobronyi Középiskola élt a lehetőséggel.

A szerződés értelmében a főiskola vállalja, hogy módszertani támogatást nyújt az intézményeknek, illetve soron kívül, versenyeztetés nélkül veszi fel azok tanulóit, amennyiben sikeresen teljesítenek az emelt szintű érettségin. Ennek fejében a középiskolák szakmai gyakorlatra fogadják a Rákóczi-főiskola hallgatóit. Nyitottak a közös projektek megvalósítására, illetve tanulóik részt vesznek a főiskola által szervezett vetélkedőkön, rendezvényeken, konferenciákon.

 Forrás: Kárpátalja.ma