A Gecsei Görögkatolikus Egyházközségben több olyan program is megvalósult, melyet a BGA Zrt. támogatásával sikerült finanszírozni.

A paókián tartott hittan órák egyik természetes velejárója az alkalmankénti kézműves foglalkozások, melyeket Iván Mária tisztelendő asszony vezetett. A foglalkozások igyekeztek az éppen aktuális egyházi ünnepekhez igazodni. Ennek köszönhetően már az év elején gyeryákat készíthettek a hittanosok február másodikára készülve.

Ugyanebben az időszakban a farsangi maszkok is előkerültek mint megvalúsítható téma. A Covid-19 2021-ben különös témát adott a farsangi jelmezekhez. A nagyböjtöt megelőző hittanórán kihasználtuk a lehetőséget, és alakítottunk egy kicsit a kötelezőleg viselt maszkjainkon. A farsangi maszk ebben az évben új értelmet nyert, hiszen mindenben meg lehet találni a jót, a vidámabbik oldalt. Emellett könyvjelzőket is készítettünk a Valentin nap tiszteletére, miközben már a böjti időre és annak szertartásaira készültünk. A templomban elénekeltük, hogy igazodjon fel a mi imádságunk, ahogyan az Előszenteltek Liturgiájában is tesszük majd szerdán- és péntekenként.

Nagyböjtben a hittanosok pecséteket gyűjtöttek minden egyes szertartás után, amelyen a 40 napos időszakban részt vettek. A legtöbbet járó gyermekek a verseny végeztéve lajándékokban részesültek.

Nem sokkal később már a kereszt állt a kézműves hittanóra középpontjában. Emellett pedig emelkedett a megbetegedések száma, így a programok megvalósításának stratégiáján is változtatni kellett. Ennek megfelelően az anyák napi köszöntéseket videófelvétel segítségével adták át a gyermekek ajándékba.

Nyáron, a helyzet javulásával több egyházközségben rendeztek bibliai napokat. A Gecsei Görögkatolikus Egyházközség éveken át adott otthont az eseménynek, míg a szomszédos falvak gyermekei részvevőként voltak jelen. Ebben az évben a Csomai Görögkatolikus Egyházközség adott helyszínt az eseményeknek, a gecseiek pedig a szervezési és lebonyolítási feladatokban segédkeztek, emellett a résztvevők odaérkezésében is besegítettek.

A követlező húnapban került sor a 2019-ben elkezdett templomlátogatási kirándulás és zarándoklat folytatására, melynek második utazásánál a Nagyszőlősi Járás magyar görögkatolikus templomait járták be a gyermekek, valamint az őket kísérő felnőttek.

Az új tanév kezdetén befejeződött a hittanosok aláírásgyűjtő versenye, mely általában szeptemberől-szeptemberig tart. Ebben az évben is díjazásra kerültek a legtöbb alkalommal templomba járó gyermekek, de azok a picik is kaptak valamilyen ajándékot, akik még túl fiatalok az iskolába járáshoz.

Szeptember végén püspöki döntésre a parókus Nevetlenfaluban és Tiszabökényben kapott ellátni való parókiákat, ezért a program utolsó elemét, amely a korábban vásárolt imakönyvek kiosztását foglalta magában, már az egyházközség új papja végezte el.